Helppo lavaviljely


Ihana kesä! Vihdoinkin vihreys tuli, vaikka aina se tulee kuin yllättäen, huomaamatta. Vaikka miten yrittää tarkkailla tarkasti jokaista merkkiä, joista huomata kevään vaihtuminen kesäksi, aina se jotenkin pääsee silti yllättämään.
Puutarhassa olo on kesän parasta aikaa. On ihanaa työntää sormet multaan ja tehdä esikasvatuksia, odottaa ilmojen lämpenemistä, jotta saisi istuttaa taimet ulos. Tänä vuonna kevät on ollut hieman myöhässä, ainakin viime vuosiin verrattuna. Ensimmäiset kukkaset saivat kokea hallan kylmäävän kosketuksen, ja nyt muutoin niin ihanat tähtisilmäni elävät vain puoliliekillä. 
Esikasvatus on sekin antoisaa puuhaa. Tänä vuonna laitoin kurkkua, tomaattia, erilaisia kurpitsoja ja monivuotisia kukansiemeniä kasvatukseen. Myös yrttejä esikasvatin. Osa lähti kasvuun, osa kuoli matkan varrella. Aina ei tiedä miten käy. 
Jos puutarhaa ei ole mutta sydän vetää kohti viljelyä ja taimipuuhia, lavakasvatus on mahtava ratkaisu siihen pulmaan. Lavapenkin voi laittaa vaikka parvekkeelle, tai rivitalon takapihalle. Onhan näitä tehty korkeiden kerrostalojen ja rakennusten katoillekin. Lavaviljelyssä ei siis tarvita suoranaista maakosketusta vaan maa tai penkki

Lue koko postaus tästä