Helsingin observatioriolla tutkijoiden yössä

Jo jokunen viikko takaperin olimme poikani kanssa päättäneet suunnata seuraamaan jo neljättä kertaa järjestettävää tutkijoiden yötä. Olin pyytänyt pojalleni luvan olla poissa koulusta yhden oppitunnin verran, jotta ehtisimme ajoissa perille ilman isompaa kiirettä.

Helsingin observatoriolla tutkijoiden yössä

Kävelimme verkkaiseen tahtiin Kampista kohti Helsingin observatoriota, jossa oli yksi Tutkijoiden yön piste. Tutkijoiden yö on  Euroopan laajuinen tiedetapahtuma, jossa tehdään tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi. Suomessakin oli tapahtumia useammalla paikkakunnalla. Päivän aikana ehti moni isompi ja pienempi tieteen ystävä tutustua moniin työpajoihin ja muihin päivän aikana järjestettäviin tapahtumiin. Tänä vuonna Tutkijoiden yöhön osallistui huimat 27 000 kävijää.

Olimme sen verran ajoissa paikalla, että ehdimme mukavasti kierrellä ensin historiaa huokuvassa Meridiaanisalissa, jossa tähtitieteelliset havaintolaitteet ovat edelleen alkuperäisillä paikoillaan.  Hetkeä myöhemmin pääsimme ihastelemaan sumukammion kauniita kosmisten hiukkasten jättämiä kuvioita ja koskettamaan aitoa meteoriittia.

bty

Poikani oli odottanut tapahtumaa kovasti ja olikin varsin innoissaan, kun pääsi tutustumaan hiukan lähemmin hiukkasfysiikkaan ja sen

Lue koko postaus tästä