Herkkuja yksisarvisten tapaan


Herkkuja yksisarvisten tapaan. Ai siis mitäkö? No värikkäitä herkkuja, niistä on kyse. Pastellinsävyisistä leivonnaisista ja jälkiruoista sekä mahtuu mukaan myös sateenkaaren kirjavia ja tähtisumun värisiä herkkuja. 
Ai miksi? No siksi, että ne tuottavat ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Suloisen väriset herkut hivelevät kaikkia aisteja ja saavat onnentunteen hypähtämään sydämessä. Ainakin minulla. Ja lapsilla. Moni voi kummastella tai vältellä värikkäiden ja ei niin tavanomaisen väristen herkkujen syömistä, vaikka toisaalta silti karkkipusseissa kaikki värit saattavatkin kelvata. Mutta onneksi oikeastaan mitä tahansa väriä saa aikaan luontaisesti, jopa sinistä, mustaa ja violettia. 
Itse olen jo jonkin aikaa käyttänyt värejä leivonnassa ja ruoanlaitossa. Värit, erityisesti sellaiset, joita ei usein näe lautasella, kiinnostavat ja houkuttelevat kokeilemaan. Vältän keinotekoisia väriaineita koska yksinkertaisesti haluan kokeilla löytää luonnosta samat värit luonnonmukaisina versioina. Juuri äsken leivoin sinisiä sämpylöitä ja toissa päivänä pyöräytin mustan pirtelön. Lapset tykkäävät hekin värikkyydestä ja tilaavat toisinaan pinkkejä ohukaisia tai vihreää pirtelöä.
Kirja on pullollaan värikkäitä herkkuja, makeita voi-sokeri-överileivonnaisia,

Lue koko postaus tästä