herkullinen focaccia kuivahiivalla

Focaccia on helppo ja herkullinen leipä. Tykkään tehdä kerralla pellillisen niin tulee tarpeeksi. Tein juuri töihin tarjolle focacciaa viimeisen työpäiväni kunniaksi. Sitä kovin kehuttiin ja muutamat kävivät pyytämässä reseptiäkin. Eli maistui hyvin työporukalle. Ja mä en mikään superkokki ole tai varsin harvoin tulee leivottua. Ei siis tarvii kovinkummosia kokkaajan taitoja, että saa hyvää focacciaa. Suosittelen kokeilemaan!
Itse sanoisin, että focaccia-leivän salaisuus on laadukkaassa oliiviöljyssä ja sormisuolassa. Hyvä oliiviöljy antaa paljon makua tälle leivälle. Sitä tulee niin taikinaan, leivinpaperille kuin pinnallekin. Sormisuolaa ripotellaan leivän päälle ja se antaa ihanaa lisämakua. Nykyään käytän (Maldon) sormisuolaa melkein kaikkien ruokien päällä. Se vain antaa niin hyvän lisämaun, tuo ruokien maut hyvin esille.

Tässä resepti jota tällä kertaa käytin:
taikina:
n.8dl vehnäjauhoja1 pussi kuivahiivaa (11g)1,5tl suolaa1,5dl oliiviöljyä(1rkl hunajaa)4dl vettä

Päällinen:
n.0,5dl oliiviöljyä
sormisuolaalaadukkaita oliivejafetajuustoa

Lämmitä vesi 45 asteiseksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa. Kuuma vesi kaadetaan leivontakulhoon. Itse käytin Kitchen Aid monitoimikonetta, mutta käsinkin voi hyvin sekoittaa. Lisää kuivat aineet veden sekaan. (Jos