Herkullinen kanttarellipiirakka

Pirteää syksyistä maanantaita sinulle!


Pohja:

3 1/2dl vehnäjauhoja

1/2dl Pirkka kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 1/4dl rypsiöljyä

1/2dl kylmää vettä

Pohja: K-ruoka.. Täyte: sovellettu!

Periaatteessa täytteeksi voi laittaa lähes mitä tahansa, grillattua kanaa, kinkkusuikaleita, pekonia sieniä.. vain mielikuvitus on rajana.

Täyte:

5-6dl kantarelleja

1(n. 120 g) iso sipuli hienonnettuna2  kananmunaa

2dl kaurakermaa

ripaus mustapippuria

1rkl hienoksi pilkottua tilliä

5 pilkottua minitomaattia

Pinnalle muutamia pilkottuja juustonpalasia

Valmistus:

30 – 60 min

Mittaa jauhot ja rasva monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone niin, että tulee murumainen seos. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

Puhdista kanttarellit ja paloittele niitä hieman. Hienonna kuorittu sipuli.

Laita sipuli pannulle kuullottumaan. Lisää myös kanttarellit ja hauduta kuumalla pannulla niin, että neste haihtuu lähes kokonaan.

Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 225 asteessa. Laske sen jälkeen lämpötila 200 asteeseen.

Levitä sieni-sipuliseos ja pilkotut tomaatit pohjan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma. Mausta seos mustapippurilla ja tillillä. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustonpalaset.

Paista piirakkaa

Lue koko postaus tästä