Herkullisia näkkäripitsoja ja karvaisia kerjääjiä

*Kaupallinen yhteistyö Instagramissa Leksands&Somessa.com kanssa

Instagramin puolella tupsahti kaupallinen yhteistyö Leksands näkkäreiden kanssa ja oli ihan pakko tulla blogin puolelle myös vinkkaamaan ideoimani pitsareseptit. Sillä myönnettäköön, olin ennakkoluuloinen, miten näkkäri voisi ikinä taipua pitsaan?

Kuulkaas mahdottoman hyvin, pohjasta tulee rapeaa ja erittäin maukasta. Näistä pitsoista tuli ihan järjettömän herkullisia, niin herkullisia, että niitä tällä viikolla on syöty meillä kilpaa ja tyttären poikaystävällekin kelpasi ja totesi, että ”mielettömän hyvää.” Oma suu toki napsasi, mutta aina se paras kiitos ja luottamus omiin kokkaistaitoihin tulee muiden suusta.

Lisäksi toki meidän perheen karvaiset kerjuukaverit olivat kaikki jonossa, josko saisivat näykkäistyä edes pienen palan pitsaa suihinsa.

Olkaa hyvät:

Vasemmalla oleva pitsa:

Leksands Jälkiuuni näkkäriä

Pohjalle tomaattikastiketta

Päälle:

Aurajuustoa, juustoraastetta ja kapriksia

Uuniin ja kun pitsa on tullut uunista ulos, päälle vielä parmankinkkua ja rucolaa. Rucolan olen pyörittänyt sitruunavinaigrettessä, johon laitoin sitruunan mehua, neitsytoliiviöljyä ja valkoviinietikkaa.

Kasvispitsa:

Perinteistä Leksands näkkäriä

Tomaattikastiketta

Kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja ja juustoraastetta ja uuniin.

Päälle avokadoa ja rucolaa sitruunavinaigrettessä.

Täällä tuoksuu mahdottoman hyvälle.

Eikö mulle anneta yhtään, tuumii Samu luovuttaneena.

Pitsabileet ja pitsaa leffan kanssa. Leffana oli Smartgirlcoden vinkkaama Underwater, jonka vuokrasimme Google Play kaupasta. Käypää päät tyhjäksi viihdettä, ei sen kummempaa, henkilöhahmojen kemiat jäivät hieman tyhjäksi ja eräs iso hirviö veden alla oli hieman liikaa, mutta muuten katselimme tyytyväisenä.

Leksands markkinoiden kaunein näkkileipä ehdottomasti ja niin hyvää ja ah nuo monet makuvaihtoehdot. Lisäksi Leksands leipomo on toiminut kesästä 2014 puhtaasti uusiutuvien energiamuotojen voimalla. Energia uunien lämmittämiseen, käyttöveteen, ja leivontalaitteisiin saadaan uusiutuvista tuuli, vesi ja bioenergioista.

Itse viikonloppua on siivittänyt pahuksenmoinen migreeni, kiitos jälleen kerran hormonien. En päässyt rakkaan ystävän tyttären rippijuhliin ja samalla olisi kilistelty myös ystävän 50-vuotissynttäreiden kunniaksi. Mutta onneksi on suunnitteilla jo viiskymppismökkireissu ja pientä sienestämistä.

Miten siellä on viikonloppu mennyt ja oletko ikinä tehnyt näkkäripitsaa ja olisiko se sellainen idea, jolle voisit syttyä?

Herkullista päivän jatkoa kaikille. <3

The post Herkullisia näkkäripitsoja ja karvaisia kerjääjiä first appeared on Tiia Koivusalo.