Herkullisia vinkkejä

*FINLANDIA CAFÉ kaupallinen Instagram yhteistyö ja 10.kerros pr-tilaisuus

Finlandia talossa on avattu uusi upea FINLANDIA CAFÉ, joka on sisustettu Alvar Aallon alkuperäisillä klassikoilla, Marimekon kauniilla astioilla ja itse ruoka on suomalaista makusinfoniaa parhaimmillaan. Loistokkaat makusinfoniat on loihtinut Top Chef ohjelmasta ja Vanajanlinnasta tuttu Mika Jokela.

Itse Finlandia talo sijaitsee kauniin Töölönlahden kupeessa, jossa voit nauttia upeista maisemista ja silti lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustan pyörteistä. 

Kävimme mieheni kanssa nauttimassa rauhallisessa ja viihtyissä kahvilassa erittäin herkullisen lounaan, perunapurjokeitto suli suussa, maalaisleipä ja voinokare, raikkaat erilaiset salaattiainekset, joista herkullinen lohi sai perhokalastajamieheni kehräämään.

Salaatin kylkeen herkullista kastiketta, laadukkaat oliviiöljyt ja balsamicot, päälle erilaisia pähkinöitä, krutonkeja, kuivattuja marjoja, silkkaa täydellisyyttä.

Mieheni sanoin ”miksi tällaista lounaspaikkaa ei ole hänen työpaikan lähettyvillä, sillä täällä hän kävisi nauttimassa lounaan joka päivä.”

Kahvifani ei voi kuin suitsuttaa, kahvi oli maukasta, pehmeää ja kuumaa, smoothie maistui aidoille marjoille ja raparperileivos ja talon sitruunakakku vadelmilla ja maitosuklaamoussella suli suussa ja palvelu oli lämminhenkistä ja ystävällistä.

Meidän lounashetki oli pieni pako arjesta ja arjen oravanpyörästä. Suosittelen myös etätyöskentelyyn, sillä jotain maagisen rauhoittavaa tässä paikassa on. 

”Kaikille avoinna oleva kahvila tarjoaa arkisin keitto- ja salaattilounaan sekä after work -tarjoilun työpäivän päätteeksi. Suolaiset ja makeat herkut ovat tarjolla koko kahvilan aukioloajan. Osassa tarjoiluista suunnitteluprosessi on käännetty takaperin: astioista juoman kautta ruokaan.

– Kahvilamiljöössä ei tarvitse jäykistellä, vaan ruoan kanssa saa leikitellä. Olemme kehittäneet tarjoiluja myös niin, että ensin on valittu lasi ja siihen sopiva viini. Sen jälkeen juomatarjoilun ympärille on kehitetty sitä tukeva ruoka. Kahvilan erikoisuutena ovat hollolalaisen Ainoa Wineryn marjaviinit, jotka ovat herättäneet ihastusta maailmalla, Jokela toteaa.”

Kunnon photobomber Juri ja Casa Mimi kuvasi ja nauroi vedet silmissä ja meikä oli ihan pihalla, että mikäs Saria nyt naurattaa ja nauroin hömelönä mukana.

Uudistettu ravintola 10.kerros Hotelli Vaakunan katolla henkii raikasta funkkistunnelmaa, scandinaavista eleettömyyttä, valoisaa ja ilmavaa fiilistä, jossa pientä boho twistiä lukuisine viherkasveineen yhdistettynä vintage henkeen. Mieleen pulpahti tyylikkään Idän pikajunan taika. Herkullinen ruoka, keskeinen sijainti ja näkymät Helsingin kattojen yllä.

”Uudistuksessa klassikkoravintolan ruokalistaa ja tilaa on selkeytetty sekä näköaloja kaupunkiin  avattu entisestään. Funkkiksen muotokieli loistaa nyt ravintolassa kauniimpana kuin koskaan, talon erityistä henkeä kunnioittaen. 1940- ja 1950-luvun alkuperäiset designesineet ovat saaneet seurakseen mm. Tynellin uustuotantoa, ja tilat enemmän avointa ikkunapintaa.”

Mukana menossa vasemmalta Mieskin Juri, Casa Mimi Sari, Lumo Lifestyle Tuuli ja Beach House Kitchen ja 40+ emo Heli.

Helsingin keskustan ytimessä kaksi ikonista klassikkopaikkaa, joissa suomalaista suunnittelua, designia ja ruokaa parhaimmillaan. Lämmin suositus molemmille. <3

Mikä on lempiravintolasi tai lempiruoka tai lempijälkkäri? Herkullista viikon jatkoa kaikille. <3

The post Herkullisia vinkkejä first appeared on Tiia Koivusalo.