Hiustenlähtö raskauden jälkeen

Yhtälailla kun kropassa, niin hiuksissa ja päänahassa tapahtuu myös muutoksia raskausaikana. Olin lukenut entuudestaan raskauden vaikutuksesta hiuksiin. Mielenkiinnolla odotin mitä tulee tapahtumaan omille hiuksilleni synnytyksen jälkeen. Tulevatko ohimoille kaljut kohdat ja mahtaakohan luonnostaan kiharat hiukseni suoristua? Raskauden myötä hiuslaatu saattaa muuttua. Kiharaisen ja taipuisan tukan omaavalla saattaakin hiuslaatu suoristua ja päinvastoin luonnostaan suora tukkaisella saattaa ilmestyä luonnon taipuisuutta tai kiharaa hiuksiinsa.
Raskausaikana saatat kokea hiustesi olevan normaalia tuuheammat ja kiiltävämmät hormonitoiminnan muutoksen takia. Estrogeenin lisääntyminen aiheuttaa hiusten kasvuvaiheen pidentymistä ja vastaavasti lepovaihe lyhenee. Tällöin huomaat hiuksia irtoavan päivittäin normaalia vähemmän. Tämä todellakin tapahtui omilleni. Hiukseni tuntuivat kasvattavan pituutta vauhdilla ja ne olivatkin todella pitkät, tuuheat ja voimakkaan oloiset. Olin aloittanut jo ennen raskautta kasvattamaan lyhyttä otsatukkaani pitkäksi, joten se sattui sopimaan vallan mainiosti tähän ajankohtaan. Hiukseni ovat nykyään enemmän kiinni nutturalla tai ponnarilla kun vapaasti auki.
Synnytyksen jälkeen estrogeenin määrä vähenee kropassa, joka palauttaa hiukset normaaliin kasvuvauhtiin. Tarkoittaen raskausaikana kasvuvaihettaan pidentäneet

Lue koko postaus tästä