Hunter Valley – Lähiruokaa Margan Wines -viinitilalla

Kurvaamme sypressien reunustamalta tieltä pittoreskin viinitilan pihaan. Ohjelmassa on ”100 metrin lounas”, joka on osa Hunter Valley Wine & Food -festivaalia. Festivaali esittelee Australian ikonisen Hunter Valleyn viinialueen kulinaristisia elämyksiä vuosittain touko-kesäkuussa. 

100 metrin lounaan konsepti on yksinkertainen: kaikki lautasellasi ja lasissasi on kasvanut 100 metrin säteellä ravintolasta. ”Paddock to plate” eli lähiruoka on vakiintumassa trendistä pysyväksi arvoksi myös Australiassa. Ruoka on varmasti tuoretta ja puhdasta, kun sen alkuperä ja tuottaja tiedetään ja voidaan jäljittää. 


Ennen lounasta vierailimme kasvimaalla, missä pääkokki esitteli vihanneksia ja kertoi niiden luonnonmukaisesta viljelystä. Saimme myös maistaa erikoisempia puutarhavihanneksia, kuten wasabille maistuvaa lehtisalaattia (arugula) sekä yllättäen aivan osterille maistuvaa violettia kukkaa (borage). Mmmm! Kanat juoksentelivat pihaalla vapaana ja näyttivät selvästi elävän onnellista elämää. 
Margan Wines & Restaurant tuottaa lammasta, vihanneksia, hedelmiä, hunajaa ja oliiveja. Saimme maistaa näitä kaikkia kolmen herkullisen ruokalajillisen verran – tietenkin talon omien viinien kera. 
Lounas ja todellakin lähiruokaa parhaimmillaan! Margan on useasti palkittu ravintola, joka tunnetaan

Lue koko postaus tästä