Huoletonta hyvää!


Mies tuossa joku päivä tuumasi ettei keittiöömme ole hetkeen ilmestynyt uutta ruokakirjaa. No nyt on. Herkkua kerrakseen, ja vieläpä ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Huoletonta hyvää on Dr.Sugar- bloggaaja Jinnan ja vegaaniherkkujen taiteilijan Johannan resepteistä koottu kirja, joka vie lukijan makumatkalle vegaanisten herkkujen maailmaan.
Tämä Readme.fi:n julkaisema kirja on visuaalisesti kaunis. Pidän kovasti sivujen mattapintaisuudesta ja suurista kokosivun kuvista, joiden ilme on harkittu ja joissa herkut ovat selkeästi esillä. Vesi herahtaa kielelle pelkästään kuvia katselemalla! 
Raaka-aineina kirjassa käytetään mm. kookosta eri muodoissaan, agavesiirappia, tattarijauhoja, kasvimaitoja, raakasuklaata, pellavansiemeniä, taateleita ja aquafabaa. Jälkimmäinen on siis säilykekikherneen, pavun tai tofun lientä. Olen tietoinen sen mahdollisuuksista mutten ole koskaan kokeillut valmistaa siitä mitään. Yllätys olikin miten monikäyttöistä se on.
Kirjasta löytyy kakkuja, leivonnaisia, jäätelöä, makeisia, lisukkeita, juomia sekä hyvää syötävää aamiaiselle ja välipaloiksi. Banaanileipää, erilaisia chiavanukkaita ja lusikoitavia kulhoherkkuja, sekä kuohkeita vohveleita. Jäätelöissä maistuu kahvi, veriappelsiini, Pina Colada ja kurpitsa. Leivonnaisten raaka-aineissa on ehkä joillekin yllättäviä ainesosia,

Lue koko postaus tästä