I ♥ Tampere – vinkkejä Tampereella vierailevalle!

Viikinsaari
Tampere on ihana!

Tampere on ollut kotikaupunkini jo 13 vuotta enkä voisi kuvitella asuvani missään muualla – sen tietävät ystävät ja läheisetkin. Tampere on Koti. Rakastan Tampereessa sitä, että täältä löytyy kaikki palvelut, mutta välimatkat ovat kuitenkin kohtuulliset eikä ihmisiä ole liikaa. Toki jos kulkee julkisilla Tampereen itäiseltä puolelta länteen aikaa kuuluu helposti yli tunti, varsinkin kun elämme keskellä ratikkatyömaata. Onneksi senkin suhteen on jo valoa näkyvissä (ehkä se on ratikka ;P)
Lisäksi Tampere on siitä hieno paikka, että Tampereella on säästetty kaupunkiluontoa. Hämeenpuisto, Näsipuisto, Sorsapuisto, Eteläpuisto jne. tuovat pehmeyttä rosoisen betonin ja punatiilen rinnalle, puhumattakaan siitä että Tampere sijaitsee kahden ison järven välissä. 
Rakastan Tampereessa sitä, että täällä on varmasti jokaiselle jotakin. Kesällä kaupungin täyttää erilaiset tapahtumat ja festarit. Syksyllä on Tapahtumien yö, Tampere-päivä lokakuussa sekä Valoviikot, jolloin sytytetään jouluvalot. Kaikki ihanat paikat eivät todellakaan ole keskustassa vaan pitkin poikin Tamperetta.

Tampereen Trikoo
Liutun Maalaistalo

(KAUPUNKI)LUONTOKOHTEET:

Kintulammi

Suolijärvi

Iso-Naistenjärvi (Pirkkala)

Kirskaanniemi

Pukala (Orivesi)

Viikinsaari

Hatanpään Arboretum

MUSEOT:

Vapriikki

Muumimuseo

Milavida

KAHVILAT & RAVINTOLAT:

Alleduuri

Lillan

Liutun maalaistalo

KAUPUNGINOSAT:

Teisko

Pispala

Hiedanranta

NÄHTÄVYYDET:


Hatanpään kartano

Raatihuone

Nottbeckien hautausmaa
Haulitorni

Lue koko postaus tästä