Ihana ravintola Turussa

Luin viikko sitten Hesarin kolumnia, enkä voi enempää olla samaa mieltä kuin kirjoittaja. Miksi ihmeessä ravintoloiden listat ovat Suomessa niin tylsiä? Pelkkiä burgereita, pizzoja ja ranskalaisia perunoita, joita ”maalaisranskalaisksi” usein kutsutaan.

Selasin perjantai-iltana Tripadvisoria, se kun on raamattuni, mitä tulee matkailuun, ravintoloihin ja hotelleihin. Tällä kertaa tutkailin Turiun ravintolatarjontaa, se kun on muuttunut kovin niinä vuosina, jotka olen ollut poissa täältä.

Silmäni osuivat uuteen ravintolaan nimeltä Nomad Food&Wine. Tai ei se mikään niin uusi ole; selvisi myöhemmin, että se on ollut olemassa jo puolisentoista vuotta.

Ravintolan omistaa, ja siellä myös keittiötä johtaa mies, joka on syntyisin Senegalista ja oppinsa hän on hakenut Italiasta. Ruokalista oli todella mielenkiintoinen.

Pieni ulkoterassi Koulu-ravintolan pihan suuntaan.

Iloinen Ranskasta lähtöisin oleva, hyvin suomea puhuva tarjoilijamme Linda.

Piti oikein ottaa kaksi jälkkäriä, eli cantuccineja vinsantolla ja tiramisu suklaajäätelöllä. Huikean hyvää!
Seuralaisen jäätelöannos, jossa oli eksoottisia makuja. Kaikki itsetehtyjä. Viimeisin oli apinanleipäpuusta, muita en muista.
Keittiön terveiset, eli mangogazpacho.
Ihania leipiä, joista tuo kaakaolla maustettu oli