Illallinen eilen ja vielä vähän punaviinidieetistä

Onpas ollut kiirettä! Meillä oli eilen lisäksi vieraita, joille kokattiin hiki hatussa illallista, ja siihenkin meni melkein koko päivä. Onneksi pystyin paljon tekemään töitten lomassa, mm. kuorimaan perunoita ja juureksia sekä tekemään jälkiruokapiirakan taikinan jne. telekonferenssien aikana. Valitettavasti en huomannut ottaa kuvia ruoista, mutta menu oli aika loistava (tein itse alkuruoan ja jälkkärin ja mies pääruoan).

Menu oli siis seuraavanlainen: alkuruoaksi kesäkurpitsakeittoa (runsaasti silputtua sipulia kuullotetaan kattilassa oliiviöljyssä, sekaan kasvislientä ja pari isoa kesäkurpitsaa paloiteltuna, keitetään kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä, vettä saa olla niin, että palat juuri ja juuri peittyvät, ei liikaa. Soseutetaan ja lisätään tilkka kermaa. Tarkistetaan maku ja lisätään tarpeen tullen pippuria ja suolaa. Se ei muuta tarvitse!), pääruoaksi oli erittäin murea coeur de filet seuranaan kermajuustoperunat puikuloista sekä kermapippurikastike ja höyrytettyjä ja paistettuja uunijuureksia. Jälkkäriksi lämmin  Mamman Marjapiirakka ja vaniljakastiketta kahvin kera (piirakassa metsämustikoita ja vadelmia, eli se oli ns. kuningatarpiirakka). Viininä oli alkuruoan kanssa ja alkumaljoina shampanjaa (Pannier

Lue koko postaus tästä