Ilolan Arboretum Salossa, Kiikalassa


Oltiin taas eilen upeassa kukkaterapiassa Ilolan Arboretumissa. Se sijaitsee Salossa, Kiikalassa. Salon keskustasta matkaa kertyy yhteen suuntaan noin 20 kilometriä. 
Ilolan Arboretum eli puulajipuisto on taimiston yhteydessä. Tässä näkyy rakkaus kasveja kohtaan. Aivan upea paikka rakennettu keskelle metsää. Arboretumissa on monenlaista aluetta. Löytyy mm. suometsää upeine suopursuineen, kallioaluetta, nurmikenttää, lampea ja alppiruusualuetta.
Kasveja alueella on yli 10 000.

 Varsinkin näin alkukesästä se on upea, kun alppiruusut ja atsaleat kukkivat. Niitä on vähän pitkin poikin tarhaa. Meidän käydessämme upeimmat atselean kukinnat löytyivät ison lammen reunalta.

Paikka on yksityisen omistuksessa ja rakentama. Aivan valtava työ nähty ja ihanaa, että me päästään myös nauttimaan näistä upeista maisemista ja kukkaloistosta.

Paikan päälle löydät, kun laitat navigaattoriin Kalkkilantie 1325. Parkkipaikat löytyvät tien vasemmalta puolelta, johon ajetaan päätalon ohi eli ovat siellä takana alapihalla.
Arboretum on avoinna ma-pe klo 10-19.
Linkkaan tähän vielä Ilolan omat facebook sivut: Ilolan Arboretum ja taimisto.
Paikan päällä on taimimyyntiä, mutta muita palveluja ei ole.Parkkipaikan vierestä löytyy piirretty alueen kartta (kierros