Intialainen kasvissosekeitto ja paahdetut kikherneet

Viime viikolla tein ihan super hyvää kasvissosekeittoa! Yleensä teen kasvissosekeiton ihan niillä perus mausteilla, mutta nyt halusin testata jotain muuta. Ensimmäistä kertaa testasin ensiksi paahtaa kasvikset, joka sai aikeen super hyvän lisämaun keittoon, jonka kruunasi itämainen garam masala – mauste. Suosittelen ehdottomasti testaamaan tämän reseptin. 
Keiton kanssa tarjoilin paahdettuja kikherneitä, joita tein myös ensimmäistä kertaa. Ne olivatkin erinomainen lisä annokseen, jolla sai myös hieman rapeutta joukkoon. Paahdetut kikherneet ovat myös hyviä  ja terveellisiä napostelu herkkuja.

Intialainen kasvissosekeitto 
Raaka-aineet 1 sipuli400g bataattia200g porkkanaa2 valkosipulinkynttä5 dl kasvislientä ½-1 limen mehu1prk kookosmaitoa  garam masalaamustapippuriasuolaa(chiliä)

ValmistusLämmitä uuni 220 asteiseksi.Kuori ja paloittele lohkoiksi porkkana, bataatit ja sipuli.Paahda kasviksia uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.Siirrä paahdetut kasvikset kattilaan, lisää kasvisliemi, mausteet ja valkosipuli joukkoon. Keitä hetki. Purista limen mehu joukkoon sekä lisää kookosmaito.Soseuta sauvasekoittimella.

Paahdetut kikherneetRaaka-aineet 1 prk säilykekikherneitä2 öljyä½ tl  juustokuminaa½ tl jauhettua korianteria½ tl jauhettua inkivääriä½ tl suolaacayennenpippuria 
Valmistus Huuhdo kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kaada kikherneet leikkuulaudalle levitetyn talouspaperin päälle valumaan ja poista

Lue koko postaus tästä