Irlanti: Dzinni kokkaa Nurinperinmaassa (Kukkakaaligratiini ja muuta höpinää)

Sattuipa torstaina, että töistä tullessani päätin poiketa Merrion Centerin Tescoon, joka oli kotimatkan varrella. Tarkoitus oli ostaa jonkinlainen ruoansäilytysastia, jos ny tsitten sattuisin kokkaamaan jotakin. Tämä oli aika kaukaahaettu ajatus, sillä näiden viimeisten kuuden kuukauden aikana olen lähinnä tutustunu tlähiravintoloiden ruokalistoihin, jotka ovat tulleet syödyiksi läpi etuperin ja takaperin ja vielä randomistikin.

Tescossa silmät osuivat heti ovella tarjouksessa olevaan kukkakaaliin, ja heti näin itseni kokkaamassa mitä ihaninta kukkakaaligratiinia, johon laittaisin kotoa tuotua Aurajuustoa, kun kerran sellainenkin köntsä oli jääkaapissa.


Kun vielä löytyi revittyä savukinkkua (joka ei tosin Yläneen saunapalvin makua ja mureutta voita mitenkään) ja ”Nauravaa Lehmää”, olin ihan myyty. The Laughing Cow on muuten ihan hyvä sulatejuuston vastine, enkä tiedä maata, josta sitä ei jostakin saisi. Ruoanlaitossa siinä on vaan hiukan näpertämistä, sillä tämä juusto on pakattu sieviin pieniin kolmiopakkauksiin, eikä se korvaa kotoista Koskenlaskijaa, joka on paljon maukkaampaa ja tiiviimpää rakenteeltaan.

Kukkakaaligratiini (n. 2:lle hengelle)

1 keskikokoinen kukkakaali
1/2 dl kermaa
n. 100-150 g

Lue koko postaus tästä