Itsetehty granola eli suomeksi mysli

En ole ikinä ollut mikään kova myslin ystävä, eikä minulle juurikaan myös uppoa maustamattomat jugurtit/rahkat. Innostuin kuitenkin nyt testaamaan pitkästä aikaa itsetehtyä granolaa, eli mysliä, joka on ihan super hyvää! Tämä herkullinen välipala menee kätevästi juuri maustamattoman jugurtin kanssa ja on erinomainen vaihtoehto aamupalaksi. Minulla on paha tapa nimittäin puputtaa aamulla ja illalla pelkästään leipää, joten tänä vuonna koitan saada projektiksi keksiä jotain muita vaihtoehtoja siihen. Tässä siis simppeli resepti granolaan, jonka pongasin Ida’s cozy corner -blogista. Granolan valmistaminen on siinä mielessä helppoa myös kaikkea leipomista kammoaville, kun tässä ei oikeastaan voi mennä mikään pieleen, sillä aineksien määrillä ei ole juuri mitään merkitystä. Kunhan muistaa vaan paiston yhteydessä tarkkailla uunia, ettei herkku pääse palamaan 😉  

Itsetehty granola
Ainekset:
5 dl kaurahiutaleita3 dl pähkinäsekoitusta1 dl siemeniä (esim. kurpitsan siemeniä ja chiansiemeniä)1 dl kookoshiutaleita tai -lastuja
¾ dl kookosöljyä0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa1 tl kardemummaa1 tl kanelia0,5 tl suolaa
Mukaan voi myös laittaa  kuivattuja hedelmiä tai marjoja

ValmistusSekoita

Lue koko postaus tästä