Jäädytetty banoffee-kakku


Terveiset Hiljaiselosta. Arki rullaa kovaa kyytiä etiäpäin mutta inspiraatio ei meinaa pysyä perässä eikä omalle ajalle tunnu löytyvän sopivaa rakoa. Onneksi aina välillä kuitenkin osaset napsahtelee paikoilleen ja aika ja inspiraatio tavoittavat toisensa. Ruokahävikin välttäminen on aina hyvä syy toimia. 
Joku päivä tuli katsottua telkusta Jamie Oliverin ruokaohjelmaa, jossa esiteltiin nopeasti syntyviä ruokia. Yhdessä jaksossa tehtiin banoffee-tyylinen kakku, jonka valmistukseen ei tarvittu kuin tuorejuustoa, banaaneja ja keksejä. Niin ja kinuskia. 
Eilen sitten kärräsin kotiin töistä kasan tummuneita banaaneja ja pistin miehen tuomaan kaupasta tuorejuustoa, jotta pääsin toteuttamaan tuon älyttömän simppelin kakun. Oikeasti, miksen ole tehnyt tätä itse? Tein vastaavan kyllä joskus mutta suklaisella pohjalla ja vadelmaisella täytteellä. Mutta tämä nyt tekemäni banaaninen kakku on kyllä mahtava! Ja tämän valmistaminen onnistuu ihan varmasti jokaiselta. Pohjaan voi murustaa haluamansa keksit ja täytteeseen tulee tosiaan vain ne banaanit ja tuorejuusto. Oliverin ohjeessa täytteeseen laitettiin myös valmista kondensoidusta  maidosta valmistettua kinuskia mutta itse jätin sen pois.

Lue koko postaus tästä