Jaetaan hyvää joulumieltä

Näin joulun alla monet tapaavat lahjoittaa joulukorttirahat tai osan joulubudjetistaan erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Jokaiselle varmaan löytyy mieluinen kohde, kun lähtee etsimään. Huomasin viime viikon aikana, että monella on mennyt kokonaan ohi Facebookissa toimivat erilaiset Jouluapu-ryhmät, joista moni toimii paikallisesti, mutta löytyy joukosta myös Jouluapu, koko Suomi.

Meillä on ollut joka vuosi tapana laittaa jonkin verran hyväntekeväisyyteen. Kohteet ja summat ovat vaihdelleet. Tänä vuonna päätimme kohdentaa avun paikalliselle perheelle, joka löytyi jouluapuryhmän kautta.

Jouluapuryhmät toimivat pääsääntöisesti siten, että ryhmän ylläpidolle on ilmoittautunut apua tarvitseva perhe, jonka ilmoitus sitten julkaistaan ryhmässä nimettömänä. Ilmoituksessa kerrotaan, millaista apua perhe kaipaa. Avuntarpeet voivat koskea niin ruokaa, lasten joululahjoja, vaatteita ja kenkiä kuin ihan peseytymistarvikkeita tai vaikkapa peittoja ja tyynyjä. Ilmoituksen alle kommentoimalla voivat ryhmäläiset kertoa, minkä pyynnön haluavat toteuttaa. Tämän jälkeen avuntarjoaja laittaa viestiä ryhmän ylläpidolle, josta tapauskohtaisesti saa joko apua tarvitsevan perheen yhteystiedot tai sitten ohjeet, kuinka avustus toimitetaan ylläpidolle, joka puolestaan toimittaa lähetyksen apua tarvitsevalle