Japaninkääpiökirsikka kukkii parvekkeella

Parvekepuutarhassamme hehkuu heleän vaaleanpunainen kukkapilvi. Isossa eristeruukussaan parvekkeen nurkassa talvehtinut japaninkääpiökirsikka alkoi availla silmujaan maaliskuun lopulla. Heti huhtikuun alussa avautui ensimmäinen, herkän vaaleanpunainen kukka, ja pian kirsikkapensas olikin jo täydessä kukkaloistossa. Nyt herkän kauniit kirsikankukat alkavat jo pudotella terälehtiään pitkin pöytää ja parvekkeen lattiaa. Pian kukinta päättyy ja lehdet alkavat kasvaa isommiksi.


On ihmeellistä ja ihanaa, että meillä vielä on kirsikka. Keväällä 2018 me ja kaksi kaveriamme innostuimme ostamaan Piha & Puutarha -messuilta Flörin osastolla tarjouksessa olleita  kirsikkapensaita parvekkeillemme. Kauniisti kukkivat pienet pensaat maksoivat 15 euroa stycke, mikä tuntui ihan kohtuulliselta hinnalta tällaiselle kokeilulle – kukkiva pensas kukkakimpun hinnalla.

Meillä pensas kuitenkin kuoli jo ensimmäisenä kesänsä päätteeksi. Sitä riivasi jokin tauti. Päädyimme leikkaamaan kuolleet oksat alas, ja onneksi kirsikka alkoi tehdä uutta versoa. Ahnas perhostoukka söi kuitenkin versot kokonaan pois, eikä uusia enää tullut. Se oli se gammayökkösten kesä. Pahuksen gammayökköset.

Toveri Vötkylän kirsikka kuoli myös ensimmäisenä kesänään. Se pääsi kuivahtamaan, eikä enää