JorgObé Black Mask

Luettuani suitsutusta tästä naamiosta, hankin sen jossakin vaiheessa Sveitsistä itselleni. Ensituntuma oli suorastaan karsea; patamusta naamio huokuu alkoholin katkua, joka suorastaan saa keuhkputket tukkoon karkeudellaan. Alkoholi onkin veden jälkeen seuraavana INCI-listassa, joten ei ihme.


Tuote lupaa puhdistaa huokoset ja supistaa ne  – jälkimmäinen tapahtuu aivan varmasti tuon alkoholimäärän avulla. Huokosten puhdistuminen tapahtuu tuoteselosteen mukaan mustan kaoliinisaven ja tammihiilen avulla. En oikein tiedä, mitä näistä hiilijutuista pitäisi ajatella, ja että tehoavatko ne ihan oikeasti.

Lisäksi naamiossa on taikapähkinää, joka supistaa huokosia ja puhdistaa (tosin alkoholin jälkeen tällä ei taida olla paljoakaan merkitystä), punahattu-uutetta (echinacea), joka tasapainottaa ja traakkipuu-uutetta (Croton lechleri), jonka sanotaan myös puhdistavan ja rauhoittavan stressaantunutta ihoa. Viimeksimainitulla on tosiaan jonkinlaisia ihoa korjaavia, suojaavia, antiviraalisia ja antibakteerisia ominaisuuksia ja se on mahdollisesti myös anti-inflammatorinen. Nämä kaikki ja sen antioksidanttiset ominaisuudet saattavat stimuloida ihon fibroplasteja korjaamaan itseään.

Tässä naamiossa traakkipuu-uute on INCIn keskivaiheilla, joten arvattavaksi jää, paljonko sillä on naamiomaisessa käytössä merkitystä.

JorgObén musta naamio

Lue koko postaus tästä