Joulukalenteri 14.12.


Tänään joulukalenterissa on vuorossa todella edullinen idea joululahjaksi tai sitten itselle omaan tarpeeseen. Tähän tarvitaan muutama kulahtanut ja jo käytöstä poistettu t-paita, mielellään isohko miesten paita. Olen metsästänyt noita mieheni hiukan jo rispaantuneita t-paitoja tähän projektiin ja muutaman sainkin jo napattua. Sitten alkaakin seuraava vaihe.


Eli leikataan kudetta. Puuvillakudetta  saa ostaa valmiina, mutta hei, jos sen voi hyötykäyttää omasta varastosta, niin sen parempi. Leikkaa kainaloiden alta paita suoraan poikki, sillä muutoin tulee hankaluuksia saumojen kanssa ja niistä ei saa siistiä kudetta. Aseta paita niin, että aloitat helmasta leikkaamaan sivusaumaa kohden. Leikkaat noin kahden sentin suikaleita ja lopetat aina leikkaamisen noin kolmen sentin päästä sivusta. 


Kun kappale on leikattu, niin avaa suikaleita sen verran, että saat leikattua nauhaa. Eli nyt pitää leikata hieman vinoon kudetta, jotta nauha ei katkea, vaan pysyy yhtenäisenä. Tarkkaile aluksi miten leikkauksen pitää mennä, jottei kude katkea. Kyllä se minullakin meni vääriin ensin tuossa alussa, ennen kuin ymmärsin miten

Lue koko postaus tästä