Joulukalenterissa askarrellaan tontun ovi

 Joulukalenterissa askarrellaan tontun ovi

Joulukalenterin seitsemäs luukku aukeaa ja aiheena tontun oven askartelu. Tämän aiheen heitti yksi lukijoista, joten kehittelin yksinkertaisen mallin, jota voi sitten itse vaikka tuunailla mieleiseksi.

En ollut uskoa silmiäni,  kun tontun oven askartelumateriaalia tarjottiin Suomalaisen kirjakaupan lehdessä. Ehkä tämä menee jo liian pitkälle, koska mikä vaan pahvinpala minusta sopii tuohon materiaaliksi ja siksi kehitin tämän kierrätysidealla, jotta ei turhaan näitä materiaaleja tarvitse hankkia kaupasta. Mieluimmin sellaisesta materiaalista tämä kannattaa tehdä, jotka menisi muutoin roskiin.

Mitä tarvitaan tontun oveen materiaaliksi?puisia jäätelötikkujaliimaapahvia/kartonkiasaksethelmi/pippuripiipunrassi/helmiä/nappeja/rautalankaa/paljettejaaskartelumaaliaJos tykkää jäätelöstä tai mehujäästä, jossa on tikku sisällä, niin ei tarvitse montaa syödä, niin saat tontun oven tarvikkeet kasaan. Sommittele niistä mieluisa leveys ovelle. Tontut ovat pikkuruisia, joten ei sitä ovea tarvitse turhan leveäksi suunnitella. Liimaa tikut kartongille, pahville tai jopa ohut vanerikin käy, jos ei muuta löydy. 


Maalaa ovi askartelumaalilla ja anna kuivahtaa.


Kun ovi on kuivanut, niin leikkaa kartonki oven kokoiseksi eli ylimääräiset roippeet pois. Löysin söpön pienen helmen

Lue koko postaus tästä