Joulun välipäivien mietteitä – ja hiukan syöpätilannekatsausta

Joulu on onneksi ohi taas kerran. Hirveätä hössötystä koko aika. Varsinkin nyt, kun tuosta sädehoidosta on alkanut olla jotakin haittojakin eli se oletetustikin ärsyttää sisuskaluja hieman.

Uuden lukijat voivat lukea lisää täältä ja täältä. Jokaisen sairaanhoitopiirin nettisivuilta löytyy varmaan ohjeita myös sädehoidon varalle. Toki niitä saa myös jokainen, joka kyseistä hoitoa saa.

Tuossa ensimmäisessä laittamassani linkissä on myös tarkempi kuvaus näistä kasvaimista.


Enää about puolitoista viikkoa jäljellä! Olen valittanut sitä, että sairaalaan meno joka ikinen päivä, plus parkkimaksu siellä ovat aika hankalia (vaikka eipä minulla sinne omalla autolla ajelu kauaa kestä, eikä hoidon aikana parkkeerauskaan kuin yleensä max 1,50 euroa). Luin uusimmasta Syöpä-lehdestä, että ahvenanmaalaiset joutuvat käymään Turussa joka päivä. Kun lentoja Maarianhaminasta Turkuun tulee yksi aamulla ja menee yksi illalla, niin aika hankalaa on. En valita enää. Nykyisin ei ilmeisimmin ole muutenkaan maassa kovin montaa sädehoitopistettä, joten maakunnista kestää aikaa tulla sinne. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksellä tosin on edullista majoitusta, jos joutuu siihen tilanteeseen.

Kurjinta

Lue koko postaus tästä