Joulupäivän herkku – riisivanukas

Mikä onkaan ihanempaa kuin herätä jouluaattoon ja riisipuuron tuoksuun. Tosin nykyään sen riisipuuron joutuu keittämään itse yleensä.. Onneksi päästään jouluksi taas mummon patojen ääreen, niin tilanne korjautuu. Yleensä riisipuuroa on tullut syötyä hirvee määrä, sillä jokainen haluaa löytää sen mantelin omasta puurostaan, jos kuitenkin sitä sattus jäämään jäljelle, niin tässä todella yksinkertainen resepti vaikka joulupäiväksi. 

Ainekset4 dl kylmää valmista riisipuuroa2 rkl sokeria1/2 vaniljatanko1 rkl sitruunanmehua1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Pinnalle sokeria
Sekoita puuron sekaan siemenet vaniljatangosta sekä sitruunanmehu.Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää puuroseokseen. Laita riisivanukas tarjoilukulhoon ja koristele marjasurvoksella. Ripottele pinnalle sokeria ja karamellisoi pintaa 225 asteessa muutama minuutti. 
Tarjoile rommi-rusinoiden tai lakkakeiton kanssa!
Minkälaiset herkut kuuluvat teidän joulupöytään?

Lue koko postaus tästä