Juustoinen kylmäsavuporo-kasviskeitto

Syksy on lämmittävien keittojen aikaa. Tällä kertaa tein sopan kasvissuikaleista, Koskenlaskijasta ja kylmäsavuporosta. Tulikin hyvin aromikasta, mutta kuitenkin lempeän makuista. Valmistus on äärettömän helppoa, ja se vaan paranee lämmitettäessä.

Juustoinen kylmäsavuporo-kasviskeitto
500 g kasvissuikaleita (pakaste, esim. Pirkka, 2 pss)
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
225 g crème fraichea (ranskankerma)
100 g ohuita kylmäsavuporosiivuja
valkopippuria, suolaa

Laita kasvissuikaleet jäisinä kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Hienonna sillä aikaa poroviipaleet pieneksi silpuksi. Vähennä lämpöä levyllä minimiin ja lisää Koskenlaskija ja ranskankerma keittoon ja anna juuston sulaa kiehuttamatta seosta. Lisää lopuksi savuporosilppu ja mausteet, tarkista maku ja tarjoa.