Kaalilaatikko ohrasuurimoilla


Tuli kaalinhimo. Ja oli tarve saada käyttöön kuivakaapin ryynit, joita on kertynyt luvattoman paljon. Puuroonhan ne menisivät kivuttomasti mutta kun meillä ei oikein puuroa syödä, paitsi neljävee toisinaan. 
Kaali on hyvää ja terveellistä. Himoitsen myös äidin tekemiä kaalikääryleitä, mutta kun äiti ei ole enää täällä keskuudessamme maan päällä niin niitä on opeteltava tekemään itse. En tiedä koska uskaltaisin kokeilla. Tuskin se mikään vaikea juttu silti on, ainut mikä saattaa tuottaa ongelmaa on kaalin keittäminen.

Kaalilaatikkoakin tulee tehtyä todella harvoin. Sitä pitäytyy niissä perusruokakuvioissa viikosta toiseen vaikka monia muitakin helppoja ohjeita olisi olemassa. Kiirekään ei arkeamme ahdista joten senkään syyksi ei voi asiaa laittaa.

Kaalilaatikon tekoon menee reilu tunti kaikkineen. Ohrasuurimoiden keittoon menee ehkä eniten aikaa mutta siinä samalla voi paistaa sipulin ja jauhelihan sekä kuulottaa kaalin. Kaalilaatikkoon voi helposti ujuttaa myös muita makuja ja raaka-aineita kuten porkkanaa ja muita juureksia. Sekaan sopii myös viherjauheet kuten kuivattu nokkonen ja vuohenputki, niitä laitoin itsekin.


Liha-kaalilaatikko
3 dl

Lue koko postaus tästä