Kaalilaatikko, tuo syksyn hemmotteluruoka

Heipat vaan kaikille! Se olisi aika jaella taas Jonnan koekeittiön salaisia reseptejä. Tämän päivän resepti on tuo aivan ihana, ihmiset kahteen leiriin jakava, lapsuudesta muistot tuova laatikkoruoka tai lapsuuden ällötys, nimittäin kaalilaatikko. Olen itse aina, tai no niin kauan kuin vaan muistan, niin ollut kaalilaatikon ystävä ja kyllä, lapsenakin. Oma mummuni teki joka syksy kaalilaatikkoa ison satsin, jota syötiin aina koulun jälkeen. Mummu myös itse teki puolukkahillon kyytipojaksi ja valmistaa vielä näinäkin päivinä kaikki hillot itse ja vielä itse keräämistä marjoista. Meilläkin on kahta koulukuntaa kotona kaalilaatikon suhteen. Kaalilaatikko on minulle sellainen syysruoka, sen tuoksu tuo mieleen lapsuuden ja sen maku vie vaan yksinkertaisesti mennessään. S ei vaan oikein välitä tai pidä ollenkaan, lupasi kuitenkin maistaa! Vaikka kaalilaatikko on perinne ruoka, niin sitä voi kuitenkin muunnella pienillä asioilla kuten kaalin tai riisin lajikkeella tai erilaisilla yrteillä. Kuinka moni teistä lukijoista on kaalilaatikon ystäviä? 
Tarvitset:2kg punakaalia400g jauhelihaa1 keltasipulin 3 valkosipulin kynttä2dl riisiä5dl vettäsuolaa,pippuria,

Lue koko postaus tästä