Kaavakirja: Elsebeth Günther / Ompele lapselle


Oi onnen päivää! 
Kun olin lapsi, meillä oli kotona kirjahyllyssä tuo vasemmanpuoleinen kaavakirja. Vuosien saatossa kirja säilyi mutta kaavat hävisivät, ja voitte arvata, että pelkillä ompeluohjeilla ei paljoa tee. Sinnikkäästi kuitenkin hillosin kirjaa kaapissa, ja lainailin kirjastosta välillä sitä kaavallista versiota kun halusin ommella jotain. Tietenkään kirjaa ei ikinä saanut silloin kun sitä olisi tarvinnut, tai lapsi ehti kasvaa odottelemaan piirretystä kaavasta ulos ennen kuin sain aikaiseksi ommella siitä mitään. 
(Note to self: Älä koskaan piirrä kaavoja varastoon. Ei toimi.)
Kuinka ollakaan, onni potkaisi ihan hiljattain ja törmäsin Facebookissa myynnissä olleeseen… ehm, viikinkikieliseen versioon kirjasta. Pakkohan se oli ostaa, kun kotomaankielinen käännös oli kerran kaapissa valmiina :D. Uusi kustantaja on tehnyt kirjasta uusintapainoksen, mistä olin vähän yllättynyt. Tämä uusi versio on vuodelta 2006.

(Ja ei, en tiedä onko kirja norjaa vai tanskaa. Veikkaan jälkimmäistä.)


Kirja on todellinen retroaarre. Suhtauduin malleihin varsin epäilevästi vielä 10 vuotta sitten, koska niissä käytettiin niin paljon entistä sielunvihollistani vinonauhaa. Kaikki

Lue koko postaus tästä