Kahden raaka-aineen jäätelö

Valmistin pitkästa aikaa tyttöjen kanssa kotitekoista jätskiä ja ajattelin jakaa reseptin teillekin. Tämä ”äitylit” -jätski ei varmasti jäänyt keneltäkään huomiotta muutama vuosi sitten. Nykyään ohje näyttää löytyvän jo kondensoidun maitotölkin kyljestäkin.

Perusohjeena jäätelöön on siis 1purkki kondensoitua maitoa & 4dl kermaa. Meillä oli tällä kertaa vispiä joten käytin sitä, mutta kuohukerma käy myös. Maku-aineilla voi leikitellä sitten mielensä mukaan. Me teimme tällä kertaa jätskin oreokekseistä ja näin tytötkin pääsi osallistumaan jäätelön valmistamiseen. Seuraavalla kerralla taidetaan valmistaa jäätelö turkinpipureista! Jäätelöpohja on mielestäni aika äitelää, joten itse suosin enemmän makuja, jotka eivät tuo pohjaan enää lisää makeutta.

Oreojäätelöön tarvitset 4dl kermaa, 1prk kondensoitua maitoa & paketin oreokeksejä. Murustele noin 3/4 pakettia keksejä, jätä loput koristeiksi jäätelön pinnalle. Vispaa ensin kerma melko kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon kondensoitu maito. Sekoita joukkoon murustellut oreokeksit ja kaada jäätelömassa pakastusta kestävään rasiaan. Koristele jäätelö Oreokekseillä. Laita jäätelö pakastimeen ja anna sen jäätyä vähintään 4h, mutta mieluiten yön yli. 

Lue koko postaus tästä