Kaiken keskiössä häiden istumajärjestys

Häiden istumajärjestys on yleensä todella tarkkaan suunniteltu, vaikka sellaiset, jotka eivät häitä ole olleet mukana järjestämässä, eivät ehkä uskoisikaan niin.

Istumajärjestykseen saa kulumaan uskomattoman määrän aikaa ja jotkut jopa ”luovuttavat” asian kanssa ja antavat vieraiden istua minne haluavat. Syynä tähän on useimmiten, ettei hääpari halua ”jaotella” vieraita mitenkään tai päättää ketkä voisivat pitää toisistaan ja keillä juttua voisi riittää. Itse kuitenkin näen asian niin, että kun laitat 70 ihmistä yhteen ja annat luvan istua mihin vain, ei istumajärjestys luultavasti ole järkevä ja pahimmillaan voi jopa huonontaa vieraiden fiilistä. Randomilla istumajärjestyksellä esimerkiksi puolisot eivät  välttämättä mahdu istumaan lähekkäin tai kaveriporukan yksi henkilö voi joutua istumaan erilleen muista.

Tämän takia olen alusta asti pohtinut häidemme istumajärjestystä. Täydellisessä maailmassani hääpari istuisi pöydässään kaasojen, bestmanien ja heidän puolisoidensa kanssa. Valitettavasti oman juhlapaikkamme suurehko erkkeri, jossa hääparin pöytä on, ei ole tarpeeksi iso, että siihen mahtuisi hääparin lisäksi kahdeksan ihmistä. Istumme siis Visan kanssa kahdestaan erkkerissä.


Hääparin pöydän

Lue koko postaus tästä