Kaksi aamunkoittoa Uutelassa

Vietin viikonlopun Helsingissä huhtikuun alussa. Sain kaksi telttailuyötä, kaksi kirkasta aamunkoittoa ja kolme lämpimän aurinkoista päivää meren rannalla Uutelassa. Paikka oli tuttu useamman vuoden takaiselta samanlaiselta reissulta, joten tuntui hyvin nostalgiselta palata takaisin vanhoihin maisemiin.

Sää oli vasta käynyt todella keväiseksi ja päivälämpötilat pompanneet kymppiin. Öisin oltiin toki yhä nollan tuntumassa ja aamuisinkin oikein vilpakkaa. Silti se viikonloppu tuntui jonkinlaiselta taitekohdalta kevään kulussa. Sen myötä kevät oikein räjähti vyöryyn kohti huhtikuun ihmeellistä varhaiskesää.


Kun saavuin paikalle perjantai-iltana, kuulin kevään ensimmäiset laulurastaani ja punarintani. Erityisesti punarinnan laulun kuuleminen talven jälkeen on aina jotenkin poikkeuksellisen sykähdyttävää. Samana iltana vallitsi muutenkin ihana jälleennäkemisten tunnelma, kun kohtasin kaikki kaverit ja tuttavat, jotka olivat saapuneet eri puolilta Suomea Uutelaan viettämään Luontoliiton Kevätpäiviä.

Meriharjun huvila toimi tukikohtanamme.
Lauantaina heräsin puoli kuudelta kylmään, pimeään ja hiljaiseen aamuyöhön. Ryömin ulos teltasta Meriharjun huvilan pihassa ja hipsin sisälle aamutoimiin. Kun sitten vähän ennen kuutta olin valmis ja jälleen pihalla, aamunkajo hiipi jo

Lue koko postaus tästä