Kaksi sesonkiherkkua samassa salaatissa

NYT jos koskaan kannattaa suunnata ostamaan viikunoita. Ne ovat pehmeitä, kuorineen syötäviä, ihanan mehukkaita, edullisia, sekä läheltä tulevia. Kausi on lyhyt, joten käytä se hyödyksesi!

Täysi syksy on saapunut Helsinkiin, ja ennen kuin syksy iskee fiilikseen, on se tullut jo ruokapöytäämme. Ruoka ei ole enää niin räiskyvän värikästä, kuin kesäkaudella. Tein tänään kahdesta sesonkiherkusta, lehtikaalista ja viikunasta ihanan lämpimän oloisen salaatin päivälliselle. Sävyt ovat syksyisen tummat, mutta eivät liian melankoliset.

Niin se syksy saapuu joka vuosi, huomaamatta, salakavalasti, ja aivan liian nopeasti. Mutta nautitaan näistä syksyn antimista; nyt on montaa eri sesonkiherkkua tarjolla.

SesonkisalaattiLehtikaali-viikuna salaattiKahden henkilön salaattiin tarvitset:200g lehtikaalia3-4 tuoretta viikunaavalkohomejuustoapekaanipähkinöitä
Ensimmäisenä paahdoin pekaanipähkinät uunissa, 170 asteessa kymmenen minuutin ajan. Samalla revin lehtikaalin pieniksi palasiksi, ja paahdoin niitä kuumalla pannulla hieman. Viikunat on pilkottu päälle ja juusto revitty joukkoon.
Päälle tein myös sitruuna-vinegreten:
2 rkl valkoviinietikkaa1 rkl sitruunankuoriraastetta½ dl oliiviöljyäripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria, sekäloraus sitruunasta puristettua mehua.Ainekset on vain sekoitettu keskenään ja roiskittu salaatin päälle.

Lue koko postaus tästä