Kaksi tornia – lintutornikisailua hämäläismaisemissa

Maanlaajuinen lintutornikisa Tornien taisto on monelle luontoihmiselle eräänlainen kevään kohokohta. Olen osallistunut taistoon reilun kymmenen vuoden ajan miltei joka kevät, ja putki jatkuu edelleen. Tänä keväänä oltiin taas mukana samalla joukkueella kuin kahtena edellisenä vuonna. Valitsimme tornimme tuttuun tapaan aivan uudesta ja suhteellisen vieraasta paikasta. Suuntasimme katseemme Hämeeseen ja löysimme hyvän oloisen tornin Jokioisilta.

Pellilänsuon lintutorni
Tukikohtana tällä toukokuun alun lintureissulla toimi kaverin perheen kesämökki, niin kutsuttu Humppilan lomaparatiisi. Minä ja Krotti tapasimme Helsingin suunnalta tulleet joukkuetoverit aurinkoisena mutta viileänä perjantai-iltana Forssan Autokeitaalla, mistä sitten ajoimme peräkanaa yhä vain kapenevia teitä mökille. Matkalla pysähdyimme kiikaroimaan tienvarren pellolla lepäileviä hanhia.

Illalla mökin pihassa lauloivat laulurastaat ja punarinnat. Muutama punatulkkukin kuultiin. Auringonlasku oli tavattoman kaunis. Sää kävi yhä vain viileämmäksi, ja koko porukka päätyi yöpymään sisällä mökissä. Yöllä olikin sen verran paljon pakkasta, että olen iloinen valinnastani jäädä sohvalle pötköttämään telttailun sijaan. Olisi saattanut vähän hytisyttää minun makuupussillani.

Iltatunnelmaa Humppilan lomaparatiisissa
Nukuin ihan kohtuulliset viiden tunnin

Lue koko postaus tästä