Kaksivuotias Tiikeri Tomera


Kaksi vuotta sitten Kätilöopistolla näki ensimmäisen kerran päivänvalon tiikeri tomera. Kello oli 20:24, mutta keskellä kesää silloin tosiaan oli vielä täysin valoisaa. Poika oli pieni ja tummatukkainen. Hänet kääräistiin kapaloon ja nostettiin omaan sänkyyn synnytysvuoteen vierelle. Se lieneekin viimeisiä kertoja, kun olen tämän, nykyisin vahvan ja vaaleatukkaisen, touhukkaan nähnyt paikallaan pysyvän. 

Iso osaa
Kuulemme kovin usein Lukan suusta sanat ”iso osaa”, kuten myös ”Luka osaa” ja ”Luka on iso”. Oli tehtävä mikä tahansa, Luka on siihen valmiina ja täysin varma omista kyvyistään esimerkiksi leipoa kakku tai korjata rikki mennyt kuivausrumpu. Kun iso osaa. Saisipa itselleen hippusen tuota itsevarmuutta. Ja sitten jos ei osaakaan, niin.. entäs sitten. Katse on jo seuraavissa seikkailuissa. 
Iso ihailee valtavasti isoveljeään ja onkin haastavaa koettaa sanoa pienelle, ettei hän ihan kaikkea vielä saa tai osaa tehdä, mitä isoveli. Usein Luka matkii Nooan kokonaisia lauseita tai tunnetiloja. Joskus kun jouduin sanomaan tiukemmin Nooalle jostain asiasta ja hän pärähti itkemään, heittäytyi

Lue koko postaus tästä