Kaksplussan verkostoblogien joulukalenteri: Piparitalkoot – ideoita koristeluun

”Tule mukaan seuraamaan Kaksplus-blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin – ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!”

PIPAREIDEN KORISTELU LASTEN KANSSA

Meillä pipareiden leipominen ja etenkin niiden koristelu ovat oleellinen osa joulunodotusta. Lasten kanssa pipareiden koristelu on hauskaa ja mielikuvituksellista! Ei rajoja, vain sokerikuorrutetta ja erilaisia strösseleitä. Ensimmäinen ajatukseni katsoessani näitä luomuksia olikin ”enemmän on enemmän”.Muffinssivuoat ovat käteviä apureita, niistä on helppo ottaa koristeita pipareiden päälle. Kun pojat olivat pienempiä vuorasin pöydänkin elmukelmulla, jotta syntyneen sotkun sai vaivattomasti suoraan roskikseen. Tänä vuonna pojat ovat jo niin isoja, ettei kuorrutteen kanssa sotkua juurikaan syntynyt. 
PIPAREIDEN KORISTELU ÄIDIN TAPAAN

piparit aiemmilta vuosiltaEsteetikkona ja näpertelyä rakastavana, tykkään kokeilla erilaisia tekniikoita pipareiden koristelussa. Pikeeri ja pursotuspussi hyvin pienellä reiällä varustettuna on paras tarkkoihin koristeluihin. Yllä olevista kuvista poro-koristellut piparit menivät päiväkodin tätien muistamisiin pakettikortiksi. Piparit toimii edelleen