Källviken ja Dagmarin lähde Tammisaaressa

Haluan esitellä teille yhden ihanan paikan Raaseporissa, Tammisaaressa. Se on kaikkien paikallisten tiedossa ja varmasti aika monen matkailijankin, mutta mitään suurta tunkua alueelle ei yleensä ole (nyt korona aikana saattaa olla enemmän kävijöitä, kuten muissakin luontokohteissa).

Tammisaaren kaupungista hieman Hankoon päin on kaunista metsää, josta löytyy oikea lähde. Lähde purkautuu Salpausselän harjusta, joka on saanut alkunsa viime jääkauden aikaisen jään sulaessa 12 000 vuotta sitten. Källvikenissä sijaitseva lähde on nimetty Dagmarin lähteeksi. Dagmar oli alun perin tanskalainen prinsessa, mutta naimakaupoilla hänestä tuli Venäjän keisarinna Maria Fjodorovna.  Källviken on kaunista luontoa ja meren rantaa. Siellä sijaitsee pieni hiekkaranta ja laituri.


Aleksanteri III ja keisarinna vierailivat huvipurrallaan Källvikenissä ensimmäisen kerran vuonna 1887. Alueen omistaja Mauritz Hisinger pyysi arkkitehteja rakentamaan muostomerkin . Seuraavana vuonna keisaripariskunnan tullessa Källvikeniin oli siellä muistomerkki ja laituri. Dagmar teki useamman vierailun alueelle vuosien 1887-1894 välisenä aikana. Lähteestä haettiin täydennystä heidän huvijahtiinsa.


Nykyään alueella on kyltit ja kerrottu lähteistä sekä Dagmarista. Rannalle

Lue koko postaus tästä