Kanervansävy kukkakuvioisessa hartiahuivissa


Kanervan sävyinen pitsineuloshuivi valmistui vihdoin kesälomalla. Tämä huivi teetätti kovasti töitä, sillä tapani mukaan, en pahemmin suunnitellut, vaan katselin mallikirjasta vain pitsimalleista kuvia ja mietin, että teenkö muutellen vai suoraan mallista. Muutamia muitakin pitsimalleja testailin ja totesin, että olkoon kuitenkin tämä kukkapitsi, se minun huivini kuvio.

Silmukatkin tuli luotua vähän fiiliksellä, joten yksi versio oli sen verran pitkä, että olisi maata laahannut, jos sen harteille olisi laittanut. Toiseen osasin jo paremmin arvioida silmukat ja niitä tuli 252. Kukkakuvio oli muuten helppoa tehdä, sillä nurjalla neulottiin vain nurjaa. Haastavissa malleissa on hankalaa, kun pitää ne langankierrot ja kavennuksetkin tehdä nurjalla, joten onneksi tässä ei niitä ollut, kuin oikealla puolella. Muuten täytyi olla tarkkana kuvion kanssa. 

On varmaankin taidot ruosteessa, sillä piti myös koko ajan tarkistella, että olen oikealla kerroksella. Saattoi olla, että ohut alpakkalanka ja hivenen pörröisyyttä langassa, teki siitä minulle haastavan. Tämmöistä on myös todella rasittava purkaa ja muutaman virheen tehtyäni, skarppasin,

Lue koko postaus tästä