Kansallispuisto – Lauhanvuoren kivijattaa ihmettelemässä


Lauhanvuori
Kävin reilu vuosi sitten ensimmäisessä Kansallispuistossa. Kerroin Liesjärven reissusta blogissakin.
Viime vuonna, syyskuun alussa tehtiin päiväreissu Lauhanvuoren Kansallispuistoon Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan rajamaille. Lauhanvuori oli nimenä tuttu, mutta en muista koskaan käyneeni siellä. Lauhanvuoren maisemissa on nähtävissä jääkauden merkkejä, mm. Kivijata, joka on muinainen rantavalli.

Lauhavuorenlaki kohoaa jopa 231 metrin korkeuteen. Aluetta kutsutaankin Länsi-Suomen Lapiksi. Lauhanvuoren laki on noin neliökilometrin kokoinen alue, vedenkoskematon huippu, joka paljastui 10 000 vuotta sitten mannerjään vetäydyttyä seudulta. 
Lauhanvuoren Kivijata on uskomaton nähtävyys.

Kyseisenä syyskuisena viikonloppuna lämpötila helli meitä niin, että hikikarpalot puskivat pintaan. Otin mukaani kyseiselle reissulle vastikään hankkimani päivärepun, joka tuntui hyvältä kantaa, mutta vaatetuksen osalta olin varautunut hieman liian tuhdisti. Kivijata oli kuitenkin hämmentävän upea ilmestys – valtavia kiviä satoja metrejä (tarkalleen 800 metriä). Lumettomana aikana kivijadan saa ylittää vain pitkospuita pitkin. 


Reissullamme suuntasimme ensimmäisenä ihailemaan kivijataa, jollaista en ole koskaan ennen nähnyt ja joka pitäisi jokaisen nähdä omin silmin. Ihan uskomaton määrä kiviä, jonka luonto on muovannut.

Lue koko postaus tästä