Käsitöistä hyvinvointia

Miten sinä hoidat itseäsi ja mieltäsi?


Mulle on selvää, että käsityöt toimii mulle parhaana terapiana. Oon myös omaksunut elämääni ensimmäisestä Heinähattu ja Vilttitossu-elokuvasta tutun taikinaterapian pullanteon ja sämpylöiden muodossa.
Monesti koen, että käsityöbloggaajuudessa on tietty ikävä puoli ja se on yksinäisyys. Somessa on helppo tutustua muihin samanmielisiin ihmisiin ja vaikka siellä toiminta onkin pitkästi yhteisöllistä, saatat silti olla neljän seinän sisällä vailla kuulevaa korvaa ja ymmärtävää mieltä, ihan yksin.

Omalle kohdalle katson yhdeksi vaikeuttavaksi ja rajoittavaksi tekijäksi asuinpaikan. Lappi, kuten moni tietää, on kaukana menosta ja meiningistä, jota eteläinen Suomi tarjoaa himokässääjille tasaisesti ympäri vuoden. Tapahtumiin lähtö vaatii kauheasti suunnittelua, valmistautumista ja ennen kaikkea rahaa, jota minulla ei opiskelijana ole.
Tämä kirjoittaminen lähti siitä, kun joku kyseli helmikuun aikana Käsityöbloggaajien ryhmässä, onko bloggaajatapaamisia järjestetty tai olisiko niihin halukkaita tulijoita, jos sellainen järjestetään. Miten ihana ajatus ja olin tietenkin heti ottamassa osaa lähimpään isoon kaupunkiin, joka sattuu mulle olemaan Oulu. Miten suureen tarpeeseen kanssaneulojien ja