Kasvistäytteiset juustosarvet (resepti)




Reseptipostausta lupasin ja tässä se tulee. Isänpäivän herkkupöytä oli tällä kertaa poikkeuksellinen, sillä se perinteinen kakku jäi tekemättä. Ajankohtaa leipomiselle ei oikein löytynyt ja tietäen kolme pientä apuriani ;)… Noh, kyllä te arvaatte.  Näin mentiin nyt ja hyvä siitä tuli.

Kakun sijaan nautittiin runsaasta pöydästä, joka täyttyi pienistä herkuista, joita tarkoin edellisenä päivänä valittiin. Isänpäivän aamuna leivottiin 5-vuotiaan kanssa vielä kasvistäytteiset juustosarvet, jotka olivat mukavan lämpimiä vielä kahvin aikaan.

Tämä resepti on meille tuttu entuudestaan ja nyt käytin vehnäjauhon sijaan sämpyläjauhoja. Näin sarvista tuli vähän ruokaisempia ja rakenteesta kivan rouhea. Puolet sarvista täyttyi juustolla ja raastetulla porkkanalla, toinen puoli taas juustolla ja oliiviviipaleilla.

Kasvistäytteiset juustosarvet

4,5 dl sämpyläjauhojaripaus suolaa3 tl leivinjauhetta100g voita4 dl juustoraastetta1,5 dl kylmää vettä

1 raastettu porkkana1 dl pilkottuja oliiveja

kananmunaauringonkukan siemeniä

Sekoita kuivat aineet ja 3 dl juustoraastetta keskenään. Nypi mukaan pehmeä voi. Sekoita joukkoon nopeasti vesi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin. 

Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta pallot ja kaulitse pyöreän muotoisiksi levyiksi. Jaa

Lue koko postaus tästä