Katariinanlaakson luontopolku

Vain muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta sijaitsee ihana meren äärellä oleva lehtometsäinen Katariinanlaakso. Se on 17 hehtaaria laaja metsäinen alue, jossa kulkee leveät polut. Siellä kulkee hyvin lastenvaunuilla ja varmaan myös pyörätuolilla. Tosin ainakin yksi jyrkempi mäki löytyy (jos metsän ympäri aikoo mennä) ja sateisimpina aikoina voi paikoin olla märkiä ja mutaisia kohtia.
Alueella on paljon vanhoja tammia ja lehmuksia sekä erilaisia lehtokasveja. Keväisin aurinkoisilta rinteiltä löytyy ensimmäisinä sinivuokkoja ja hieman myöhemmin alue on valkoisenaan valkovuokkoja.

Yksi viehättävimmistä kohdista alueella on Katariinan kivi. Se on tasainen iso kivi, siirtolohkare. Katariia Jagellonica kävi siellä picniceillä hovinsa kanssa. Kivi on kuin pöytä ja varmasti ollut upeat renessanssi pidot picnicilläkin. Se on aivan upean kolmihaaaraisen tammen juurella. Täytynee itsekin joskus mennä tuonne picnicille.
Hieman vastaava tasainen kivi löytyy lähempää rantaa menevää polkua, jota itse kutsun oravakiveksi. Siellä näkee usein oravia ja pikkulintuja syömässä kivelle jätettyjä ruokia.

Alueella on Kauniin kasvillisuuden lisäksi alueella on paljon erilaisintuja ja eläimiä. Yksi