Kesä-Helsingin helmi: kasvitieteellinen puutarha


Kaikille ulkona viihtyville ja luonnon ystäville, virkistäytymistä kaipaaville, rauhallisesta fiilistelystä nauttiville sekä kukkien ihastelusta pitäville kesä-Helsingissä on yksi ehdoton kohde:

vuonna 1829 perustettu Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, vehreä keidas keskellä kaupunkia, joka antaa elämyksiä kaikille aisteille.

Idylliseen puutarhaan on helppo löytää, sillä se sijaitsee nimensä mukaisesti aivan keskustassa, Kaisaniemessä. Rautatieasemalta puutarhaan on vain lyhyt pyrähdys, muutamia satoja metrejä. Puutarhan pääsisäänkäynti sijaitsee Kaisaniemenrannan puolella, jossa on myös ihastuttava kahvila. Cafe Viola toimii vanhassa, sinisessä puutalossa ja on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Kasvitieteellisen puutarhan kauniit lasiset kasvihuoneet ovat auki tiistaista sunnuntaihin ja ulkopuutarhat ovat avoinna päivittäin aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Kasvihuoneilla käymisestä peritään pieni pääsymaksu, mutta ulkopuutarhassa voi ihastella kukkia ja fiilistellä kesäpäivää maksutta.

Ulkopuutarhan koluamiseen kannattaa varata aikaa, sillä alue on neljän hehtaarin suuruinen ja sieltä löytyy laaja kirjo kaikenlaisia kukkasia (upeat punaiset idänunikot veivät sydämeni!) sekä myös puulajipuisto ja sammal-, jäkälä- ja kivikkopuutarhat.

Myös kasvihuoneissa riittää ihmeteltävää, sillä huoneita on kymmenkunta ja kasvit on lajiteltu huoneisiin teemoittain. Kasvihuoneista löytyy

Lue koko postaus tästä