Kesäiset reseptit: Uunijuureksia, ribsejä & cashew-basilika-skumppapesto – mansikka & avokadokreemi

Sieluni on suittu tänäänkin ystävyydellä, hyvällä ruualla sekä tilkkasella skumppaa.Päiväaurinko häikäisi – olohuoneessa. Kun avaa silmänsä ja malttaa odottaa, voi kauneutta nähdä epätodennäköisissä paikoissa.
Rakastan matkailua, olemme tällä linnunradalla, juomme viiniä, syömme hyvää ruokaa ja kerromme juttuja myöhään, joskus jopa aamuun asti. Näin tähdenlennon, mutta ehdin toivoa vain puoliksi. Puolikaskin onnenpotku olisi hyvä juttu.  On minulla ollutkin onnea, ruuansuhteen. Olen taikonut makoisia ruokia ja kehitellyt reseptejä. 

Miltä kuulostaisi uunijuurekset cashew-basilika-skumppapestolla kera ribsien ja halloumjuuston. Simppeliä, mutta erittäin makoisaa ruokaa ripauksella kesäfiilistä.Tämä on niin taivaallisen ihana ruoka, että voin vain suositella. Ja pestosta on moneksi, se taipuu vielä seuraavanakin päivänä  leivän päälliseksi tai muuhun ruokaan. Sain perusreseptit Anton&Antonin ruokakassin mukana, mutta tavoilleni uskollisena muokkasin lopulta reseptiä täysin omaan makumaailmani sopivammaksi lisäillen sinne ainesosia.

1 pkt ribsejä1 nippu porkkanaa1 punajuuri1 palsternakka1 peruna1 iso keltasipuli2 kynttä valkosipulia80g cashewpähkinöitä1 rasia basilikaa2-3 dl Alavuden öljynpuristamon Chili oliiviöljyä1 dl oliiviölyä50 g parmesaania3rkl vettä½ pkt halloumjuustoa2 rkl shampanjaa tai kuohuviiniäsuolaa, pippuria

Lämmitä uuni 225-asteiseksi
Laita ribsit

Lue koko postaus tästä