Kesäkukkaset kukkivat puutarhassani


Kesäkukkaset kukkivat puutarhassani
Olipa hiukan pröystäilevä tuo otsikko. Oikeasti minä en ole puutarhuri lainkaan ja siitä olen täällä useampaan otteeseen julistanut ja kasveja tasaiseen tahtiin kuihduttanut. Mutta yritystä ei puutu ja joka kevät minä innostun, lapsen lailla, kukkien hankkimisesta ja yrttien istuttamisesta ja siitä kaikesta kasvien ihmettelystä. 

Olen kuitenkin oppinut hiukan jo pihaa laittaessani,  mitä kasveja saan menestymään pienellä kuumalla pihallamme ja mitä kannattaa suosiolla välttää. Muutaman vinkin tarjoan täältä sellaisille,  jotka myös taistelevat omien kukkasten kanssa ja vasta harjoittelevat oman pihan kukkasten kasvattamista. Ihan alkuun paras vinkkini ja helpoin hoidettava kesäpuutarhassa on ruukkuistutukset. 

Sopiva koko ruukulle.Pari kiveä pohjalle, jos ruukku on umpinainen ja hyvää multaa riittävästi kukan ympärille.

Sain kimmokkeen tämän helteisen sään myötä kukkaistutuksiin, sillä nyt ei tarvitse pelätä hallaa. Eihän? Ostelin peruskukat joiden kanssa olen sinut, eli keskikokoisen hortensian terassille ruukkuun ja nyt muistin jopa oikean rodo-mullankin sille, muutaman krysanteemin, ruusuja ja kaksi lumihiutaleamppelia. 


Koska olimme miehen kanssa iltasella ostoksilla, niin se

Lue koko postaus tästä