Kesäkuun lukusaalis

Tämän kuun lukusaalis jäi pieneksi, sillä sain aikaiseksi lukea vain yhden kirjan. Tällä kertaa se oli ruotsalainen dekkari:Camilla Läckberg: Noita4-vuotias Linnea katoaa jäljettömiin maatilan Fjällbackan läheltä, mikä herättää hätääntymistä ja nostaa pintaan kipeitä muistoja. Täysin samasta paikasta katosi 30 vuotta aiemmin samanikäinen tyttö, joka löytyi myöhemmin kuolleena. Tuolloin sieppauksesta ja taposta tuomittiin kaksi teini-ikäistä tyttöä, mutta alaikäisinä välttivät vankilan.
Onko vain sattumaa, että Linnea katoaa juuri, kun toinen tuomioista – nykyään palvottu kansainvälistä suosiota nauttinut näyttelijä Marie Wall – palaa paikkakunnalle kuvaamaan uutta elokuvaa?
Patrik Hedström alkaa tutkia Tanumsheden poliisilaitoksen kollegoidensa kanssa, mikä rikoksia yhdistää vai yhdistääkö mikään. Apua he saavat Erica Falckilta, joka on kirjoittamassa kirjaa vanhasta tapauksesta. Tutkinta repii auki monta haavaa ja paljastaa, että salaisuuksien juuret kiemurtelevat kauan 1600-luvulle ja noitaroviolla poltetun naisen langettamaan kiroukseen. Tuntemattoman pelolla on kammottavat seuraukset.
Noidassa, joka on Fjällbacka-sarjan 10. osa, on sekä hyviä että huonoja puolia. Aloitan huonoista: Kirja oli liian pitkä, osittain epäuskottavakin.

Lue koko postaus tästä