Kesäleipää: Nopeat ohraperunarieskat

Tai eihän tämä mitään vain kesisin tehtävää leipää ole, onpahan vaan helppoa ja nopeatekoista (ja herkullista) leipää vaikka mökillä tehtäväksi esimerkiksi aterialta jääneestä perunamuusista tai perunoista. Ellei ole uunia, leivät voi paistaa pannulla. Muurikkakin käy hyvin.

Ohraperunarieskat (koosta riippuen ohjeesta saa n. 6 rieskaa)
2 1/2 dl perunamuusia (tai muussattua perunaa)2 1/2 dl ohrajauhoja (gluteeniton leipäjauhoseoskin käy)1 muna(suolaa)
Sekoita aineet nopeasti ja tarkista suola. Muotoile uunipellille leipäsiksi ja jauhota pinta ja pistele haarukalla. Paista 250 C n. 15 minuuttia. Pannulla kannattaa paistaa molemmin puolin.
Variaatio:
Eilen oli muusia jäänyt vain n. 1 dl. Lisäsin siihen munan lisäksi 3/4 dl piimää, 1/2 tl soodaa ja n. 2 dl ohrajauhoja sekä suolaa. Seoksesta tuli hiukan kuin juoksevaa puuroa, ja sen joutui lusikoimaan pellille, mutta hyvin onnistuivat! Alla kuvia.


Namnam, olivat niin hyviä eilen lämpiminä, ja viimeinen, joka jäi täksi aamuksi, käytettiin leivänpaahtimen kautta ennen syöntiä.

Lue koko postaus tästä