Kesäpäivä Turussa


Voiko matkatunnelmaan päästä omassa kotikaupungissa? En tiedä johtuiko kevään koronakotoilusta vai muusta, mutta kesäinen päivä ystävän kanssa pitkin Turkua kävi ihan lomamatkasta. Aina ei tarvitse lähteä kauas, kun lähelläkin on niin paljon kaikkea puuhaa ja nähtävää. Ilmatkin olivat kohdillaan.

Vein ystäväni Turun vierailullaan vesibussiajelulle. Se toimii kuin bussi eli on eri pysäkkejä missä tulla kyytiin (jos vain mahtuu) ja jäädä pois kyydistä. Parasta on, että hintakin on vain bussilipun verran ja tietysti upeat maisemat.

Suuntasimme Martinsillan kupeessa olevalle pysäkille. Jos joutuu odottamaan niin kannatta istahtaa kahville Cafe Ankkaan. Täältä saa Turun parhaat munkit, kuten minulle on aikoinaan ystävät mainostaneet.

Nautimme kauniina päivänä kannelta maisemia. Väliä seilaa kaksi alusta M/S Ruissalo ja M/S Jaarli. Yhden suuntainen matka kokonaisuudessaan kestää n. 45 minuuttia.


Me menimme ihan päätepysäkille asti eli Ruissalon kansanpuistoon. Nautimme hieman virvokkeita ja pientä purtavaa kauniissa kahvilarakennuksessa Villa Promenadessa. Ruissalosta löyty paljon kauniita ja idyllisiä kahviloita sekä kaunista luontoa.

Tästä päätimme kävellä Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan.

Lue koko postaus tästä