Keukenhof ja Delft

Tänään ajattelin ilahduttaa teitä pienellä kuvapostauksella Alankomaiden kukkapaikka Keukenhofista ja Delftistä. Keukeunhofiin nimenomaan kannattaa noita kukkapeltoja mennä katselemaan keväällä. Tulppaanien ja muiden sipulikasvien kukinnan jälkeen kukat leikataan ja niitä on valtavia kasoja siellä sun täällä. Sipuleitahan siellä hyödetään, eikä kukkia. Amsterdamista sinne ajelee vuokra-autolla aika näppärästi.
Amsterdamin-aikoina kävin usein Lontoossa, ja lento menee tuosta kuuri yli. Kiva ihailla tuollaista tilkkutäkkiä ylhäältäkin käsin. Keukenhofin kukkanäyttelyssä (siellä on siis näyttelyalue erikseen, paikalliset puutarhurit näytteilleasettajina) olen nähnyt elämäni suurimmat tulppaanit, joista nyt en kyllä löytänyt kuvia. Kotona niitä saattaisi olla jollakin muistikortilla tai -tikulla.

Delft on myös kiva pienempi kaupunki kanaaleineen, kuuluista sinivalkoisesta posliinistaan.


”Kelmillä” (KLM) oli – ja on varmaan vieläkin – liköörit ja sensemmoiset tällaisissa kanaalitalojen mallisissa miniatyyripullloissa, jotka ovat kovin viehättäviä. Minun kokoelmani on vaan hävinnyt vuosien saatossa ja muuttojen mukana.