Kevään marjapensassuunnitelmat

Jätevesiremontti jätti pihamme aikamoisen myllätyksi. Marjapensaat jouduimme siirtämään työmaantieltä ja siirron myötä alkoi itää idea uudenlaisesta paikasta marjapensaille ja toiveissa olisi saada niitä lisätyksikin siinä mittakaavassa, ettei jonain vuonna enää tarvitsisi yhtään viinimarjaa kaupasta ostaa.

Muistoissani on äitini hilloja ja mehuja notkuvat kellarinhyllyt, jollaisista tosin voin vain unelmoida, sillä vielä kymmenen vuoden jälkeenkään ei tontillemme ole maakellaria ilmaantunut, vaikka niin monta kertaa olen siitä unelmoinut. Aina on tullut vastaan jokin muu tärkeämpi projekti kuten vaikkapa uudet vesiputket tai jätevesiremontti. Onneksi marjoja voi säilöä myös pakastamalla tai kuivaamalla. Ja saa jääkaappinkin muutaman mehupullon ja hillopurnukan mahtumaan.

Kevään marjapensassuunnitelmat-postaus on osa Omavaraisuus blogeissa-ryhmän postaussarjaa. 

Uusi marjapensasalue

Tällä hetkellä viinimarjapensaat nököttävät samalla paikalla, jonne ne jätevesiremontin tieltä siirrettiin. Kaivuri sai niihin mukaan isot juuripaakut, joten talvehtiminen maanpinnalla onnistuu varmasti ja tällä hetkellä pensaiden suojana on vielä aimo annos lunta. Piha onkin niin lumen peitossa, että suunnitelmien tekeminen on vaikeutunut, kun etäisyyksiäkään

Lue koko postaus tästä